In het begin kan het misschien even wennen zijn, het is ook niet niks, zo'n overstap van de fysieke versie naar een digitale omgeving.
 
Om je alvast op weg te helpen hebben wij 19 begeleidende filmpjes gemaakt waarin we jou hopelijk een antwoord kunnen geven op jouw vraag.
 
Mocht je er toch niet uitkomen dat kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via onderstaand telefoonnummer!
06-518 482 14
Handleiding Op Je Bord® Online
Setup
1. Aanmelden nieuwe gebruiker

 

Nadat je Op je Bord ® hebt aangeschaft via de webshop van www.autismeopjebord.nl ontvang je van ons een email. 

werken vanuit huis
2. Bord aanmaken voor nieuwe klant

Je start met één nieuw bord. Wanneer je het bord gaat gebruiken met een coachee dupliceer je dit nieuwe bord en geef je het bord de naam van jouw coachee. De door jou aangemaakte borden zijn niet zichtbaar voor anderen, dus ook niet voor Extrass. Een dagpas betaal je eenmalig per account. Het maakt dus niet uit hoeveel borden je aanmaakt of opent.

3. Coachee uitnodigen

Via email verstuur je gemakkelijk een uitnodiging naar jouw coachee om de coaching te starten.

Let op er bij de uitnodiging wordt gekozen voor de optie 'Can view'. Vanuit andere opties worden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht voor de klant. 

4. Coachee accepteert uitnodiging

Coachee accepteert de uitnodiging die hij of zij van zijn of haar coach ontvangt en maakt een gratis account aan in Miro. Nadat hij of zij dit gedaan heeft wordt direct doorgeschakeld naar het bord. 

5. Start een videoverbinding met jouw coachee

Let op, zowel coach als coachee dienen te beschikken over een pc met microfoon en camera om gebruik te maken van deze functionaliteit. 

6. Coachee accepteert videoverbinding

Let op, zowel coach als coachee dienen te beschikken over een pc met microfoon en camera om gebruik te maken van deze functionaliteit. 

Handleiding Op Je Bord® Online
Gebruikerstips
7. Screen Sharing | Frames | Zoomen

Door middel van Screen Sharing kun je de coachee laten zien wat er op jouw scherm gebeurt. De coachee is zelf niet in staat om wijzigingen aan te brengen op het bord. Via de videoverbinding staan coach en coachee met elkaar in contact. Als de coachee een kaartje uitkiest dat hem aanspreekt kan de coach dit vastpakken en verslepen naar de gewenste positie op het bord. 

Frames zorgen ervoor dat je snel door het gehele bord kunt navigeren. 

Door in te zoomen zorg je ervoor dat jouw coachee in staat is om vanuit een goed leesbaar geheel deel te nemen aan de sessie. Dit is belangrijk dat verschillende apparaten ook verschillende weergaves verzorgen. Stem dit dus altijd goed af door te vragen of jouw coachee alles kan lezen wat in beeld staat. 

8. Het hele bord in beeld brengen

Door middel van één druk op de juiste knop zorg je voor overzicht door het gehele bord in beeld te brengen. Nieuwsgierig hoe? Bekijk het filmpje hier beneden. 

9. Kaartjes kiezen

Nadat de coachee een kaartje heeft uitgekozen kun je dit verslepen naar en over het speelbord. Bijna net zoals je dit ook vanuit de fysieke versie van Op Je Bord® gewend bent. 

10. Kaartjes verslepen

Vanaf de laag eigenheid tot en met de laag hechting wordt er gebruik gemaakt van twee kolommen. De eerste (linker) kolom is bedoelt ter inzage van de kaartjes, kaartjes kunnen in deze kolom ook worden omgedraaid. 

De tweede (rechter) kolom is bedoelt om kaartjes te kiezen en te verslepen zoals in filmpje 11 kaartjes kiezen van deze handleiding reeds wordt uitgelegd. 

Hanteer deze regel om de opmaak  en functionaliteit van het bord te behouden zoals deze is bedoeld. 

1. Kaartjes draaien

Om net als in de fysieke versie gebruik te kunnen maken van de vierdeling op de kaartjes is het belangrijk om deze om te kunnen draaien. 

De sneltoets voor het omdraaien van een kaartje verschilt per apparaat. 

Klik het kaartje aan dat je wilt omdraaien in de eerste (linker) kolom. 

Mac: fn + pijltje naar beneden

Windows: Control + Shift + pijltje naar beneden

Kaartjes uit de eerste (linker) kolom worden niet versleept.

12. Aantekening bij kaartjes maken

Een voordeel van Op Je Bord® Online is dat je direct aantekeningen kunt maken aangaande het gesprek met jouw coachee. 

Zoals je gewenst bent doen we dit vanuit de bijzonderheden/ toelichting van de coachee op de kaartjes, de onderliggende waarden voor de coachee en de behoeften op de inhoud van de specifieke laag/ het domein dat je met de coachee aan het verkennen bent. 

13. Schaalmethode

Een bijkomend voordeel van Op Je Bord® Online is dat je altijd werkt met de laatste versie en updates van ons product. Zo ook het Schaalmodel. 

Het Schaalmodel is eveneens verkrijgbaar voor reeds gecertificeerd Autisme Op Je Bord begeleiders via de webshop van www.autismeopjebord.nl.

14. Hulpkaarten toevoegen

Op Je Bord® wordt ondersteund door enkele 'hulpkaarten'. In dit filmpje zie je hoe je deze kaarten mee kunt nemen gedurende het gehele verloop van jouw coachsessie. 

15. Memo's plaatsen

Handig! Tussentijds memo's op het bord plaatsen die dienen als geheugensteuntje voor zowel jou als jouw coachee. 

16. Patronen herkennen

Weet je het nog? In de training tot gecertificeerd Op Je Bord ® begeleider heb je geleerd om patronen te herkennen. Hoe dat ook alweer ging zie je in onderstaand filmpje toegepast op de digitale versie van het bord. 

17. Gebruik timer

Wil jij graag de tijd van jouw coachsessie bewaken. Dan kun je gebruik maken van de ingebouwde timer. Maakt de timer jou of jouw coachee nerveus, dan kun je deze ook verbergen. Leer er alles over in onderstaand filmpje. 

18. Maak een schermafbeelding

Ook handig is de mogelijkheid om een schermafbeelding te maken van jouw coachsessie. Zo kun je gemakkelijk een bestand opbouwen dat je met de coachee deelt.